Annonce:

Kroppen er dybt afhængig af søvn – de vitale funktioner fungerer ganske enkelt ikke optimalt, hvis du ikke får restitueret kroppen 7-8 timer hver nat. Sover du dårligt, er det værd at nytænke indretningen af dit soveværelse og måske bringe lidt Feng Shui ind i billedet – den gamle kinesiske lære om de energier, der påvirker vores omgivelser, både i positiv og negativ retning. Feng Shui har f.eks. en klar holdning til, i hvilken retning du skal sove. Vend f.eks. hovedet mod nord, hvis du søger ro og øjeblikke uden stress – dog ikke hvis du har brug for mere energi. Øst og syd er derimod retninger, der bringer masser af energi – perfekt til unge mennesker med brug for et højt drive.

Placering af sovesofaen/sengen
Alfa og omega er dog valget af seng, hvad enten du har valgt en sovesofa i et praktisk format eller er gået på jagt efter drømmesengen blandt de bedst testede senge. Den skal naturligvis føles behagelig og give kroppen den rette støtte for skuldre og lænd, men har du tænkt over placeringen? For hvad er en god sovesofa eller seng, hvis du alligevel ikke kan falde i søvn? Ifølge Feng Shui må din sovesofa eller seng helst ikke stå foran en døråbning, og du skal gerne have et hovedgærde/en væg bag den – husk, du må gerne kunne se hen til en dør eller et vindue. Er soveværelset lidt mindre, og kan du ikke undgå, at sengen står foran døren? Du kan vælge at ”bryde energien” med et møbel, såsom en lille skammel.

Undgå for meget rod
Samtidig skal du i gang med at tænke symmetri ind i din indretning – to natborde, to puder, to lamper etc. – samt rolige vægfarver. Pastelnuancer eller de klassiske hvide nuancer er med til at understrege den rolige stemning i rummet. Sørg for, at dette følges op af ryddelige flader uden alt for meget elektronisk udstyr, der udsender kraftfuld energi i et miljø, der er skabt til ro og afslapning. Har du valgt en sovesofa, så husk også at få gemt sengetøjet væk i dagtimerne og sofapuderne om natten – alt, hvad der forstyrrer blikket skal være ude af syne. Undgå også et skærende loftslys samt familiebilleder og lignende på væggene – en god undskyldning for ikke at få hængt svigermors portrætfoto op i dit allerhelligste rum!

Feng Shui kan med få greb være med til at bringe ro ind i soveværelset – altså på de tidspunkter, hvor du ønsker det…

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *